Un poc d’història

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Benvolguts companys i companyes de l’IES Guillem Sagrera,

Com ja heu vist, després de Pasqua, concretament, els dies 26 i 27 d’abril, inauguram la nostra biblioteca Gabriel Janer Manila amb una sèrie de canvis que esperam que us agradin.

Com ja sabeu, enguany, a 1r i 2n d’ESO, hem posat en marxa un Pla de Foment de la lectura i fou devers el mes d’octubre, que pujàrem amb el nostre alumnat a la biblioteca per acostar-los a la figura de Gabriel Janer Manila i presentar-los la biblioteca ja que l’any anterior no havien pogut fer visites amb les seves escoles. En aquell moment, fou evident que era urgent fer una intervenció integral a la biblioteca, sobretot a la part de juvenil. I dit i fet! Després de mesos de fer net, triar, fer lloc, col·locar i empipar molta gent per una cosa o per una altra, arriba el moment de mostrar-vos què hem fet i tenim moltes ganes de compartir amb vosaltres aquests canvis.

Per començar, ens hem format en el programa de la Conselleria de gestió de la biblioteca, s’han catalogat aproximadament 1.000 llibres i s’ha fet una despesa entre departaments i biblioteca d’uns 2.000 euros, cosa que ens ha permès actualitzar el fons de juvenil que estava obsolet. Hem pintat parets i radiadors. Hem fet una neteja profunda i hem purgat molt material que era obsolet o que només acumulava pols (gràcies Xisco per continuar al nostre costat). Hem creat una zona de lectura acollidora que convida a llegir i a compartir lectures. No ens hem oblidat del professorat i hem comprat alguns títols que pensam que us podem interessar i que trobareu a l’apartat de novetats.

La nostra intenció és dinamitzar el préstec amb els alumnes, amb vosaltres i el personal no docent. Per això, ens comprometem durant el 3r trimestre, a obrir tots els dilluns i els dijous durant els dos esplais. En un futur, la idea és:

  • ampliar aquest horari de préstec,
  • crear clubs de lectura per a alumnes, professorat i famílies,
  • fer lectures poètiques, dramatitzades i formar un grup d’alumnes-ajudants,
  • mantenir actualitzat el fons de juvenil,
  • fer tallers de còmic o d’il·lustració, d’escriptura creativa,
  • mantenir viu el nostre blog que us convidam a visitar: https://bibliotecaiesguillemsagrera.wordpress.com/entrades/

Però això ja seran feines d’altres…

No volíem ni podíem acabar aquest correu sense donar les gràcies a totes i cadascuna de les persones que han fet possible que la biblioteca hagi canviat d’aspecte i que, d’una manera o d’una altra, ens han engrescat a continuar amb la feina quan ens han vistes carregades amb llibres pels passadissos o amb les mans negres de pols.

Així que donam les gràcies a en Xisco Avellà que ha fet una feina silenciosa però constant en la tria i reubicació del fons de la nostra biblioteca; a les meves companyes de l’equip directiu per recolzar la nostra proposta amb doblers, ànims i comprensió (molta!); a na Rosa Rius i als seus alumnes de PMAR per ajudar-nos amb l’adequació del mobiliari, a tallar la gespa i per estar sempre disposats a donar una mà; a na Mònica per ajudar-nos a coincidir i substituir-nos quan ho hi ha hagut altre remei; a en Toni Joan per acompanyar-nos a cercar la gespa i a en Xavier Cirer per oferir-se; a na Isa, na Mari Cruz i n’Encarna per valorar el paper de la biblioteca durant la visita de les escoles; a na Montse per regalar-nos la il·lustració que decora la nostra biblioteca; a en Pere Janer per aconseguir que el seu pare ens dediqui una fotografia i ampliï el seu nou espai Janer Manila; a en Pere Rosselló per ensenyar-nos què és un WordPress i com posar-lo en marxa i renyar-nos quan cal; a tots els departaments que heu aportat part del vostre fons perquè la biblioteca s’activi… En definitiva, gràcies a totes les persones que heu valorat per un instant la nostra feina i el paper fonamental de la biblioteca. Això ens anima a continuar. Segurament haurem fet qualque descuit però segur que ens ho sabreu perdonar. De nou, gràcies i us esperam a la biblioteca!

Catina i Marga